Pages

Sunday, August 10, 2008

Ala Emak! Kawenkan Aku?!

Siti Normah @ Achik
Saidatul Akma @ Akma

"Tahniah pada Achik, Zafalina & Akma
Di atas pertunangan kalian.
Semoga kalian berbahagia selamanya."

Tahniah pada kawan-kawan aku yang dah pun bertunang. Semoga korang kekal bahagia. Aku tumpang bahagia tengok korang bahagia. Teringat zaman muda-muda dulu, how interesting life is with all of you. Tak dapat lupakan memori tu. Akan aku kenang sepanjang hayat aku.

Sebut pasal orang bertunang, kawen nih, buat aku rasa cam nak kawen gak. Sibuk jer kan. tapi seperti biasa la. Alasan aku tetap sama. Aku takde calon + aku nak pusing dunia dulu. Congatulations.

Semalam lak, dok sembang-sembang dengan mak aku kat ruang tamu. Tetiba lak mak aku petik topik kawen. Mak aku suruh kawen jer. Takde la life aku miserable sangat. Jawapan aku tetap sama. Aku takde calon + aku nak pusing dunia dulu. Walaupun jawapan tuh lebih pada nak menyelamatkan diri, tapi tetap jujur. Alasan mak aku, biar ada orang uruskan life aku, uruskan kewangan aku, makan pakai aku. Teruk sangat ker pengurusan hidup aku?! Yerla, memang la tak terurus gak, tapi still boleh manage lagi.

By the way, Adam ada kat rumah yerk. And aku ada video'kan dia menari. More like imitating the videoclip. Nak tau video per yang dia tiru?! Pat & Stanley - The Lion Sleep Tonight. Mesti ramai yang tau Pat & Stanley. Hyppo & Anjing tuh. So, here aku publish videoclip dia. Maybe agak panjang, but this is the only video yang quite menarik.

Ini pula bahasa Adam;

Pisang = Pitang
Banana = Manana
Pak uda = dode
Pak yang = Bayang
Mak yang = bayang
Aspalela = Aspayeya
Paksu = Patu
Susu = Tutu

Hehehe... anak buah aku pelat. Jangan gelak. :p

video

Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Klik!