Pages

Tuesday, April 26, 2011

Kursus Fotografi & Photoshop : Success.

Alhamdulillah, kursus Fotografi & Photoshop pada Ahad yang lepas telah pun selesai dengan jayanya. Walaupun ada sedikit masalah sewaktu kursus sedang berjalan, tapi semuanya berjaya diatasi. Sementelah aku berada dalam kursus itu, baru aku tahu betapa dahsyatnya photoshop nih. Gambar yang buruk pun, kalau di edit dengan cara yang betul, boleh jadi cantik. Sungguh dahsyat. Dan secara Livenya, aku dah pun tengok gambar buruk berubah jadi cantik. Memang hebat Cikgu Zoolx mengajar.

Jam 9 pagi, semua peserta berkumpul dan keluar ke destinasi untuk sesi Photoshot. Dahsyatnya, siap disediakan model lagi tu. Memang terbaeklah kursus kali ini. Aku tak ikut serta ke lokasi photoshot sebab perlu standby di kedai. Jam 2 petang, semua peserta balik ke kedai aku untuk sesi Photoshop pula. Dan dalam sesi photoshop ini lah baru dapat dilihat skill dan kemahiran mereka edit gambar. Ada peserta yang berbakat dalam mengambil gambar menggunakan DSLR tetapi kurang berbakat dalam proses editing.

Sesi petang agak bercelaru sedikit ditambah pula dengan hujan lebat. Nak dijadikan cerita, sedang sesi berlangsung, tiba-tiba berlaku bekalan elektrik terputus. Bergelap sekejap semua orang di kedai tu. Tapi semuanya pulih semula selepas 10 minit. Amin. Lega hati aku. Pada jam 7 petang, semuanya selesai.

Nak tahu apa yang menarik? Kos untuk kursus ini hanya RM80 seorang dan model disediakan. Cubalah cari kalau ada kursus Fotografi & Photoshop yang harga macam ni. Sekarang ini, aku sedang cuba untuk menguruskan 1 lagi kursus Fotografi & Photoshop. Sekiranya berjaya, aku akan inform di blog ini dan juga facebook. Yang berminat bolehlah Mesej aku nanti.

"Memandang ke belakang, yang ada kesan langkah penuh berdarah. Lantas, melihat ke hadapan, yang wujud jalan onak berduri. Tapi tak mungkin berdiri di sini, terdiam dan terpaku. Kerana putaran hidup memaksa aku melangkah, walau setapak. Langkah berdarah jadi pengalaman, buat pedoman melalui jalan onak berduri."

Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Klik!