Pages

Sunday, May 08, 2011

Sony Cybershot DSC-HX1 - Update

 Okay guys, setelah 2 tahun menggunakan kamera ini, aku dah masak dengan features yang ada. Memang kamera yang terbaik. Macro setting kamera ini memang terbaek. Considering kamera ini cuma semi manual je kan. Bagi yang tak berminat dengan dslr, tapi nak experience ciri-ciri dslr, boleh cuba kamera ini. Jom kita senaraikan kebaikan dan juga kelemahan kamera ni.

Kebaikan :
  1. Gambar macro HD
  2. Shutter speed yang pantas
  3. Continuous shot yang tinggi.
  4. HD video yang perfect.
Kekurangan :
  1. Lenses susah nak dapat.
  2. Pixel yang kecil.
  3. Flash yang kecil.
Okay, kalau ada lagi kebaikan dan kekurangan kamera ni, tolong listkan disini. Ini cuma secara general nya. Aku sangat berpuas hati dengan kamera ini. Walaupun dah keluar Nex5. Tapi still kamera ini boleh mencabar Nex5.

"Memandang ke belakang, yang ada kesan langkah penuh berdarah. Lantas, melihat ke hadapan, yang wujud jalan onak berduri. Tapi tak mungkin berdiri di sini, terdiam dan terpaku. Kerana putaran hidup memaksa aku melangkah, walau setapak. Langkah berdarah jadi pengalaman, buat pedoman melalui jalan onak berduri."

Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Klik!